DS1 gestart met de competitie


ZVBB’21 – VOC 2 22-21 (11-11)
Met een stunt tegen landskampioen VOC 2 had de ploeg van trainer Afton Groener zich geen betere start van het seizoen kunnen wensen. „Hier mogen we heel trots op zijn”, aldus Groener. „Het liep gelijk heel goed, zowel aanvallend als in de dekking. De score liep ook vrijwel de gehele wedstrijd gelijk op.” Heel even leek VOC toch een gaatje te slaan, toen het verschil na rust opliep naar drie treffers. „We zijn onder druk heel rustig gebleven en konden de aansluiting weer terugvinden.” In de slotfase verdedigde DS1 zelfs een kleine voorsprong. „De laatste minuut was chaotisch met fouten van onze kant en ook van de scheidsrechters.” Donze dames zagen de laatste doelpoging van de gasten over het doel verdwijnen, waardoor ze voor het tweede jaar op rij winnen van VOC. „Grote vreugde na afloop en ik ben echt heel trots op de groep. We hebben er hard voor gewerkt en verdiend de punten in eigen huis gehouden.” Over de doelstelling van het nieuwe seizoen is Groener duidelijk. „Handhaving, maar dan het liefst niet pas op de laatste speeldag zoals vorig jaar. We willen elke wedstrijd tot het gaatje gaan en plezier hebben met elkaar. Dat is precies wat we tegen VOC hebben gedaan.”