DSS – ZVBB’21 24-27 (12-14)


In de strijd tegen degradatie heeft Dames 1 zaterdagavond belangrijke punten gepakt. De ploeg van trainer Afton Groener won op bezoek in Heemskerk en blijft dankzij de zege veertiende op de ranglijst. De nummers 15 en 16 degraderen naar de tweede divisie. Concurrent Quintus, dat op de 15de plek is terug te vinden, won echter ook. „We zullen op de laatste speeldag nog vol aan de bak moeten”, aldus Groener. Tegen DSS liepen de bezoekers na rust uit naar een voorsprong van zes punten. „We merkten aan alles dat het nog niet gespeeld was en dat we verstandig moesten blijven spelen. We straalden vanaf het begin uit dat we wilden winnen en de ploeg heeft er hard voor gevochten. Een knappe teamprestatie. Helemaal onder deze druk. Als trainer ben je trots als je ziet dat het team hard voor elkaar werkt en dat ze allemaal een stapje extra doen.” Op de laatste speeldag komt MHV’81, de huidige nummer drie van de ranglijst, op bezoek bij ZVBB’21. Bij winst of een gelijkspel is ZVBB’21 zeker van lijfsbehoud.”