Dames 1 handhaaft zich in de eerste divisie!!!!!


Zaterdagavond was de laatste wedstrijd van dames 1, thuis tegen MHV’81. In een volgepakte zaal was het vanaf de eerste minuut spannend. MHV’81, de nummer drie van de eerste divisie was op sterkte naar Borne gekomen en niet van plan de punten daar te laten. In een wedstrijd die de hele tijd gelijk op ging, had DS1 deze keer wel het geluk aan haar kant. De beslissingen van het arbitersduo waren regelmatig verrassend, maar vielen ook de goede kant op. Het was spannend tot de laatste minuut, waarin Tess ten Dam de bevrijdende winnende treffer maakte vanuit een ogenschijnlijk onmogelijke hoekpositie.

Maar liefst vier speelsters namen afscheid. Miriam Bomhof, Elke Peeters, Inge Buitelaar en keepster Ellis Verheijen stoppen in DS1. Zij hebben de afgelopen seizoenen ieder haar eigen bijdrage geleverd aan de promotie en handhaving van dit team in de eerste divisie. Voor de uitdunning van de selectie zal komende maanden versterking komen vanuit langdurige blessures en de jeugd.

Het betekende ook de laatste wedstrijd voor keeperstrainer Richard van Heck en begeleidster Marjon Bomhof. Zij zullen vanaf volgend seizoen opgevolgd worden door nieuwe staf.