ZVBB’21 – Voorwaarts 19-23 (13-17)

Dames 1 had zichzelf met een zege op Voorwaarts een goede dienst kunnen bewijzen in de strijd tegen degradatie. Na afloop stond de ploeg van trainer Afton Groener echter met lege handen, terwijl concurrent Foreholte wel een overwinning behaalde. „Het ontbrak ons tegen Voorwaarts aan overtuiging”, aldus Groener. „Normaal gesproken stralen we meer energie uit, zeker in de thuiswedstrijden. We deden wel ons best, maar we konden gewoon niet lekker in ons spel komen. De afronding was ook niet overtuigend genoeg. Aanvallend lieten we het op dat punt liggen. In de beginfase ging het nog wel gelijk op, maar we verloren helaas de grip op de wedstrijd.” De spanning onderin is inmiddels om te snijden. De nummers vijftien en zestien degraderen rechtstreeks naar de tweede divisie. We staan weliswaar nog veertiende, maar heeft slechts een punt meer dan Quintus 2. Foreholte is opgeklommen naar de dertiende plaats en heeft een voorsprong van twee punten. „We hadden onszelf enorm kunnen helpen met een zege. We hebben twee zware wedstrijden voor de boeg, maar als we ons eigen spel spelen dan kunnen we van iedereen winnen.”