DS1 Kampioen Tweede Divisie!!!!

ZVBB’21 – Zeeburg 24-17 (9-6)
DS1 mocht zich na de zege op Zeeburg officieel tot kampioen kronen van de tweede divisie. Een knappe prestatie van de ploeg van trainer Afton Groener. „Ik ben enorm trots op de groep”, aldus Groener. „Als je ziet hoeveel tegenslag we hebben gehad met blessures, corona en afgelopen week wederom een zware blessure, dan is het ongelooflijk wat we met elkaar hebben gepresteerd.” Tegen het al gedegradeerde Zeeburg kreeg ZVBB’21 de overwinning niet cadeau. „We moesten er hard voor werken. We begonnen scherp aan het duel, maar je zag wel dat er zenuwen waren.” Een korte dip bracht Zeeburg richting de rust weer terug in de wedstrijd (9-6). Direct na rust werd het verschil zelfs nog kleiner (10-9). In het restant gooide ZVBB’21 de spanning van zich af en trok het de zege en daarmee ook het kampioenschap definitief naar zich toe. „Volgend jaar spelen we in de eerste divisie. Een unieke prestatie voor de club. En de groep heeft dit verdiend. Met hun inzet en strijd, eigenlijk gun je iedere trainer zo’n team.”

Na afloop van de wedstrijd werden de dames uitgebreid gehuldigd in de sporthal, waarna het kampioensfeest met vuurwerk werd ingeluid op Sportpark ’t Vollenbroek in Zenderen.