ZVBB’21 DS2 kampioen 2e klasse 

Zaterdagavond was het een prachtige handbalavond in sporthal ‘t Wooldrik, thuisbasis van de handbaldames van ZVBB’21. Om 19 uur startte de wedstrijd van Dames 1 tegen BFC, die vanuit het Limburgse Beek naar Twente waren afgereisd. In een wedstrijd die op en neer ging, werd gestreden om de 10e plaats in de één-na-hoogste divisie van het dameshandbal. 

Na een uur spelen was de eindstand 27-27, waarmee beide teams tevreden konden zijn. 

Toen moest de belangrijkste wedstrijd van de avond nog starten. Dames 2 ontving Dynamiek DS1 uit Goor, waartegen het team kampioen kon worden. Daarvoor moest er wel gewonnen worden. In de tweede klasse was er strijd tussen drie clubs om het kampioenschap. Naast ZVBB’21 waren dat De Lutte DS2 en Dynamiek DS1. In voorgaande wedstrijden was er door ZVBB’21 zowel verloren als ook gewonnen van de Goorse dames. 

De wedstrijd startte met een volle tribune, waar de spanning van het team goed voelbaar was. In de eerste helft ging de strijd gelijk op, waarbij ZVBB’21 beter was in de afronding. Bij rust was er een verschil van vijf doelpunten, 14-9. In de tweede helft waren alle zenuwen weg en werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld, waardoor 22-16 als eindstand op het scorebord stond. Na het eindsignaal was het team in extase en konden de felicitaties en cadeaus van bestuur, leden, familie en vrienden in ontvangst genomen worden.  

Volgend seizoen zal het team gaan spelen in de eerste klasse en daar haar kwaliteiten mogen laten zien.