Dames 2 drie punten los na spannende thuiswedstrijd

Dames 2 heeft definitief de kop gepakt in de tweede klasse. Afgelopen zaterdagavond stond de thuiswedstrijd tegen de directe concurrent De Lutte DS2 op het programma. De uitwedstrijd was al overtuigend gewonnen tegen het team, welke een mix is van DS1 en DS2. De Lutte had zelfs de wedstrijd van het eerste team verplaatst, om voldoende speelsters te hebben om haar DS2 te ondersteunen.

De eerste twintig minuten van de eerste helft ging gelijk op, tot 8-8. Daarna wisten onze dames grip te krijgen op de wedstrijd en liepen ze uit tot een ruststand van 18-11. Na rust werd de voorsprong langzaam kleiner. Gedurende de tweede helft werd de wedstrijd toch nog spannend, toen het team tweeminuten straffen kreeg en de Lutte één-op-één dekking toe ging passen. Daarmee werd het verschil teruggebracht tot twee doelpunten. In de slotfase pakten de dames de draad weer op en werd er echter een schepje bovenop gedaan, wat resulteerde in een verdiende eindstand van 29-26.

Dames 2 is ingedeeld in een poule met 7 teams, waardoor er anderhalve competitie (3x dezelfde tegenstander) wordt gespeeld. De derde ronde gaat vanaf volgend weekend van start, waarin drie punten voorsprong op de nummer 2 moet worden verdedigd.