Uitslagen week 38


ZVBB’21 – MHV’81 24-26 (9-10).
Het duel met MHV’81 ging lang gelijk op, maar richting de slotfase bleek de tegenstander toch net een maatje te groot voor DS1. „We hebben het in de slotfase niet echt spannend meer kunnen maken”, vertelde Afton Groener. De bezoekers hielden een veilige marge van 2 of 3 treffers, waardoor we niet opnieuw kon stunten tegen een topploeg in de competitie. Dat lukte wel tegen de landskampioen en de nummer 2 van vorig jaar. MHV’81, de nummer 3, was dan ook gewaarschuwd. „Een sterke tegenstander met goede speelsters. En toch hadden we een dubbel gevoel na afloop. We hadden het idee dat er misschien wel meer in had gezeten. Zeker in de eerste helft stonden we sterk in de dekking. Alleen gingen we aanvallend niet efficiënt genoeg met de kansen om. Na rust gaven we te makkelijk doelpunten weg, waardoor zij een gat konden slaan. MHV’81 speelde slim op de juiste momenten, terwijl wij niet altijd de juiste keuzes maakten.” Met een zege had DS1 opnieuw bonuspunten kunnen pakken. „Dit zijn niet de tegenstanders waarvan we moeten winnen, maar we hadden wel de punten kunnen pakken. Dat is ook knap.”