Eerste nederlaag DS1


ZAP – ZVBB’21 34-25 (18-14)
In eigen huis hebben we punten verdiend tegen topploegen als VOC 2 en Fortissimo. Uit bij ZAP lukte het niet om de tegenstander te verrassen. Na een redelijke eerste helft, moesten de dames zich na rust gewonnen geven. „Gaandeweg de tweede helft wisten we dat het gelopen was”, aldus Afton Groener. „We hebben nog wel geprobeerd om de achterstand in te lopen, maar we stonden na rust telkens in ondertal en dan is het onbegonnen werk.” Halverwege leek de marge nog te overbruggen. „In de eerste helft speelden we ook wel redelijk, maar we kregen alleen onze dekking niet onder controle. Daardoor kon ZAP te makkelijk scoren. Daarbij lieten we ook aanvallend veel kansen liggen, terwijl ZAP een stuk effectiever met de kansen omging.” Na rust stond zelden een compleet team op de vloer. „We kregen veel tijdstraffen. Tel daarbij ook een paar afgekeurde doelpunten, gemiste kansen en de dekking die niet goed stond. Dan loop je eigenlijk continu achter de feiten aan. We hebben het helaas niet kunnen omdraaien.”