Tweede overwinning DS1


ZVBB’21 – Fortissimo 22-21 (11-11)
De wedstrijd tegen Fortissimo werd in veel opzichten een kopie van het duel van vorige week tegen landskampioen VOC. Met exact dezelfde rust- en eindstand werd wederom een topploeg gevloerd in Sporthal ’t Wooldrik. „Soms lijkt een verhaal net iets te mooi om waar te zijn”, aldus trainer Afton Groener. „Dit is bizar, maar ook zo ontzettend knap.” Anders dan vorige week, moesten de dames deze keer in de slotfase een achterstand repareren. „Vlak voor tijd stonden we twee punten achter, maar we bleven rustig en scoorden 10 seconden voor tijd de winnende treffer.” Dat doelpunt kwam op naam van Charlotte van Os, die zaterdag haar verjaardag vierde. „Vlak daarvoor grapte ik nog tegen haar dat zij de winnende zou gaan maken. Dat het dan ook gebeurt, dat kun je haast niet verzinnen.” In de broeierige sporthal leidde de tweede stunt van het seizoen opnieuw tot een explosie van vreugde. „Een fantastische start van het seizoen, maar ook volledig terecht. We hebben gevochten voor elke meter.”