DMW2 Kampioen!!!!

Op 4 april heeft DMW2 geschiedenis geschreven. Het tweede team van de dames recreanten is kampioen geworden in de poule NO-TW DMW-04 Z.

De dames hadden hun laatste wedstrijd thuis tegen Stormvogels DMW2, de voorlaatste in de competitie. Zij waren op volle sterkte vanuit Haaksbergen naar Almelo afgereisd. De vorige wedstrijd tegen deze dames was geëindigd in 10-19, waardoor ze gedreven waren om iets recht te zetten.

In sporthal Windmolenbroek in Almelo was om 19 uur de tribune vrijwel geheel gevuld met familie, vrienden en clubgenoten, die DMW2 graag naar het kampioenschap wilden juichen. Anderhalve week eerder was dit al mogelijk geweest in de uitwedstrijd tegen Vasse DMW1, maar daar leek de spanning van het kampioenschap te groot. De dames verloren daar voor de eerste keer in het seizoen.

De wedstrijd startte precies op tijd en werd geleid door Ans Mekenkamp, een scheidsrechter die al meer dan 40 jaar actief is. In de eerste helft werd al snel duidelijk dat voor het thuisteam alleen de overwinning telde. Vanaf de eerste minuut stond de verdediging dicht en werden aanvalsfouten van Stormvogels afgestraft met break outs en fraaie goals. Stormvogels probeerde bij te blijven, maar werd keer op keer afgetroefd door de dames, die flitsend handbal speelden.

Na een krap uur spelen was de uitslag van de wedstrijd 23-8. Het laatste fluitsignaal klonk en er werd afscheid genomen door beide teams, waarna het feest kon beginnen. Na het in ontvangst nemen van de felicitaties werd snel gedoucht om vervolgens het kampioensfeest te vieren in de kantine van RKSV Bornerbroek.