Uitslagen week 13

ZVBB’21 – VOC Amsterdam 2 24-21 (11-9)
Met de verrassende zege op koploper VOC 2 heeft de ploeg van trainer Afton Groener belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Helemaal veilig is de ploeg nog niet, maar met vijf wedstrijden voor

de boeg is ZVBB’21 directe concurrent Quintus 2 inmiddels voorbijgestreefd op de ranglijst. „Je zou bijna denken dat het een 1 april grap is”, aldus Groener. „Ik ben enorm trots op de groep. VOC ging er ook vol voor en toch hebben we verdiend gewonnen. Vooraf voelde ik al dat een stunt mogelijk was. We moesten alleen ons niveau halen en vol overtuiging blijven spelen. Dat hebben we gedaan.” Halverwege koesterde DS1 een krappe voorsprong van twee punten. Na rust bezweek de ploeg niet door de spanning. „We moesten het nog maar eens volhouden in de tweede helft. De start was goed en we sloegen zelfs een gat van zes doelpunten. Uiteindelijk hebben we het volwassen uitgespeeld. Het team heeft hard gewerkt, de keepers stonden goed te spelen en we scoorden op belangrijke momenten.”

Overige uitslagen deze week: