Uitslagen week 12

Vrijdag kon Dames Midweek 2 de kampioenstitel al binnenhalen, uit tegen Vasse. Dat ging niet door, waardoor ze 4 april a.s. in de thuiswedstrijd minimaal gelijk moeten spelen. Dames 1 kon in de uitwedstrijd tegen VZV de overwinning ruiken, maar verloor nipt. Daarnaast kwamen verschillende teams in actie.

VZV 2 – ZVBB’21 18-17 (9-8)
Uit bij het tweede team van VZV werd zaterdagavond nipt verloren, mede door een cruciale fout van de scheidsrechters in de slotfase van de wedstrijd. „Zij gaven na afloop hun fout toe, maar daar koop je niets voor”, vertelde trainer Afton Groener. „Dit is echt heel zuur.” Voor DS1, voorlaatste op de ranglijst, telt ieder punt in de strijd tegen degradatie. „We hadden minimaal een punt verdiend. In de eerste helft ging het gelijk op. Na rust begonnen we sterk en sloegen we direct een gat van drie punten.” In die fase vergat we de genadeklap uit te delen. „We gooiden vier keer achter elkaar op de paal. Daardoor bleef VZV in de wedstrijd.” De thuisploeg scoorde in de laatste minuut de winnende treffer, maar had op dat moment eigenlijk in ondertal moeten staan. „De scheidsrechters lieten in de slotfase een duidelijke overtreding onbestraft. Dat had een tijdstraf moeten zijn. Zij scoorden daarna de winnende treffer en waren ook nog compleet bij onze laatste aanval.”

Overige uitslagen dit weekend: