Uitslagen week 46

ZVBB’21 DS1 – Westsite DS1 23-21 (16-12)

Zaterdagavond was voor DS1 niet helemaal een thuiswedstrijd. In plaats van de vertrouwde Hal 2 in ‘t Wooldrik te Borne moest uitgeweken worden naar de Breedtesporthal van de IIspa in Almelo. In een wedstrijd die startte met een snelle 1-4 achterstand, bouwde het team geduldig de aanvallen op. Bij rust was de stand in het voordeel van de thuisploeg en leek het erop dat de tweede helft het verschil uitgebouwd kon worden. Westsite vocht zich, vooral na uitval van cirkelspeelster Inge Buitelaar goed terug en kwam op twee doelpunten voorsprong. Dames 1 was ervan overtuigd dat de punten in Almelo moesten blijven en startte een slotoffensief. Toen aan het einde van de wedstijd de keepster van Westsite ook nog moest verlaten, was de strijd beslecht en kon een derde overwinning bijgeschreven worden. De dames zaten vooral zichzelf in de weg en wist op het nippertje een onnodige nederlaag te voorkomen. „We hebben de punten, maar daar is ook alles mee gezegd”, aldus trainer Afton Groener. „Qua spel hebben we niet laten zien wat we kunnen. Het was een rommelige wedstrijd. We speelden te gehaast en maakten ook veel technische fouten. Westsite is een ervaren team en zij wisten op de juiste momenten het tempo uit het spel te halen. Het lukte ons daardoor niet om afstand te nemen.” Halverwege de tweede helft koesterde ZVBB’21 een marge van 4 punten voor (16-12), maar wisten de bezoekers toch weer langszij te komen. „Als we ons eigen spel bleven spelen, dan was er niets aan de hand geweest. Op karakter hebben we de wedstrijd alsnog naar ons toe kunnen trekken. Lelijke wedstrijden moet je ook kunnen winnen, maar we hebben ons niveau deze keer niet gehaald.” Keeper Ellis Verheijen behoorde tot de uitblinkers bij ZVBB’21. „Zij heeft een aantal beslissende reddingen verricht.”

Hieronder alle wedstrijden in week 46: