Uitslagen 5 & 6 maart

Het DS1-handbalteam van ZVBB’21 heeft zondagmiddag op de valreep gewonnen bij US. Het eindsignaal had al geklonken toen Daniek ten Tusscher namens de bezoekers nog een vrije bal mocht nemen. Zij gooide de bal over de muur van verdedigers en in de lange hoek achter de keepster en bezorgde ZVBB’21 daarmee alsnog de zege. De ontlading was groot bij de ploeg van trainer Afton Groener en de meegereisde supporters. „Dit was een hele zware en fysieke wedstrijd. De eerste helft was van onze kant zwaar ondermaats. We scoorden ook maar zes doelpunten en stonden vooral tegen onszelf te spelen. Na rust probeerden we meer in ons eigen spel te komen en dat lukte redelijk goed. Vijf minuten voor het einde stonden nog achter met 18-15. Op karakter knokten we ons terug tot 18-18 en hadden we zelfs de winnende nog kunnen maken. Die treffer viel alsnog met de vrije bal na het eindsignaal. Een mooie beloning voor het harde werken. Op basis van de tweede helft hebben we de zege wel verdiend, maar US stond ook echt goed te spelen.”Door deze overwinning en de winst afgelopen donderdag bij de inhaalwedstrijd thuis tegen Quintes VVW DS1 (26-23), staat ZVBB’21 één punt los van de nummer twee in de poule met ook één wedstrijd minder gespeeld.

Dit weekend kwamen niet alle teams in actie; Coronamaatregelen leidden tot het uitvallen van een aantal wedstrijden, De overige uitslagen waren:

ZVBB21 E2 – Stormvogels E1                            9 – 12

ZVBB21 D1 – Bentelo D1                                   23 – 12

ZVBB21 DB2 – E.H.C.’95 DB1                            9 – 11

T.V.O. DB1 – ZVBB21 DB1                                 27 – 14

ZVBB’21 DA1 – Borhave DA1                             22 – 16