ZVBB’21 lijdt eerste verlies

Het DS1-handbalteam heeft dit seizoen een zeer goede start gehad in de landelijke tweede divisie en was nog ongeslagen. In een spannende wedstrijd trok Voorwaarts aan het langste eind, waarmee ZVBB’21 niet alleen het duel, maar ook haar ongeslagen status verloren zag gaan. In de thuiswedstrijd in Sporthal ’t Wooldrik was Voorwaarts DS1 uit Twello net iets te sterk. Vanaf het startmoment liepen de dames telkens minimaal een doelpunt achter. In de tweede helft leek de wedstrijd zich nog te keren, maar na 2×30 minuten was de stand 24-25. „Een gelijkspel was misschien beter op zijn plaats geweest”, aldus Afton Groener, hoofdtrainster van ZVBB’21. „Je weet dat je ritme mist door het stilleggen van de competitie. Dat zag je op bepaalde momenten ook wel terug in de wedstrijd. Het is dan wel pittig om direct tegen Voorwaarts de draad weer op te pakken. We hebben niet ons beste spel gespeeld, maar we hebben wel karakter getoond. Daar mogen we tevreden over zijn. In de eindfase stonden we vrijwel continu in ondertal en dat kost natuurlijk heel veel kracht. Het is nu even balen van de nederlaag, maar we mogen ook trots op onszelf zijn. En we zijn natuurlijk erg blij dat we weer mogen handballen.”

Op zondag kwamen de overige teams ook nog in actie, waarbij bijna alle teams een overwinning konden bijschrijven:

ZVBB21 E2 – EHC ’95 E 28 – 4

ZVBB21 E1 – DSVD E1                                    4 – 4

ZVBB21 DC1 – Combinatie ’64 DC1                Afgelast

ZVBB21 DB2 – Olympia HGL DB2                   11 – 9

ZVBB21 DB1 – Tukkers DB1                            29 – 16

Stormvogels DA1# – ZVBB’21 DA1                 19 – 20

Bentelo DS3  – ZVBB’21 DS2                           16 – 11

ZVBB21 DS3 – DSVD DS4                                12 – 9